Jussi Uusipaavalniemi
Aloitussivu Ylös Minä Työ Valokuvia ajankohtaista linkkejä

 

Aloitussivu
Ylös

Pesäpallo

"NELKKU EI NÄPYTÄ!" (mutta nyt on jotain muuta hihassa )

Pesäpalloa aloin pelata kesällä 1976. Silloin Harjuvaaran Heka, Junden isä, veti Tahkon korttelipesiksessä Paavolan joukkuetta, johon Markun kanssa liityttiin. Olimme silloin E-junioreita ja korttelipesistä tuli pelattua C-junnuksi asti. B-ikäisenä taisin vielä käydä harjoituksissa, mutten edustusjoukkue tasoa koskaan ollut. Siitä tuli sujuvasti liityttyä puulaakiporukkaan ja pelejä riitti 1980-luvun alussa paljon siinäkin sarjassa Hyvinkäällä. 

Puulaakiporukalla voitettiin muutama Hyvinkään mestaruus ja aloimme jo katselemaan ylempien sarjojen suuntaan. HePu (heittopussit) ja TB-kehäpojat olivat pohjiltaan samojen tyyppien porukoita, joilla sitä puulaakia pelailtiin. Perussarjaan mentiin ehkä joskus 1980-luvun puolivälin paikkeilla. Porukan nimeksi muodostui "PULTIT". Sillä porukalla pelailtiinkin monta vuotta ja noustiin yhtä pykälää ylemmäs eli piirisarjaan. PULTIT lopetti uransa kesällä 1995, kun ei ollut enää kuin 8 varmaa pelaajaa. Samaan aikaan HARD ROCK TEAM pelaili perussarjaa ja Lehmuskosken Ville ja Pekka kysyivätkin tuomarikurssilla olisinko valmis tulemaan heidän kanssa pelaamaan. Poskiparran Make on useasti huomauttanut, että oli hänen ideansa kysyä minua, kiitokset Makelle! Oli tietenkin selvää että lähdin heidän kanssaan pelaamaan. Joukkue vaikutti mukavalta, vaikka olinkin muita noin 10 vuotta vanhempi. Siitä asti HRT on ollut erittäin tärkeä osa kesän ohjelmaa. Toimintaa on paljon muutakin ja välillä tuntuu että tuolla porukalla on pesäpallo aina välillä toisarvoisessa asemassa ja kavereiden kanssa yhdessä toimiminen on se pääasia.

Tähän väliin on sanottava, että onneksi oli lyöntiopetus alussa osaavaa. Heka nimittäin osasi opettaa vauhtiaskeleet niin, että koko vartalolla saadaan voimaa palloon. Minä ja Markku olemme sen jälkeen saaneet nauttia kovista lyönneistämme, kunhan vaan osumapäälle sattuu. Mainittava vielä sekin, että huitaisin Eerikäisen Simon vanhalla mailalla tutkaan 177 km/h (kesä 2000). Vauhtia on siis tarpeeksi, kunhan vain sattuisi osumaan palloon.

Hara syöksyy

Kramppeja ja nyrjähdyksiä

Make Poskiparta
Sakke on taas lyönnyt hidastetun kentällemenolyönnin kakkospuolelle. Se jopa onnistuu erittäin usein!
Teme huitaisee kupperia

Jokerina

Ville Lehmuskoski, tuiman näköinen varsilyönti

 Viimeiseksi kaudeksi jäi 2009 ja kesällä 2010 vain tuomarina. Tuomarina viimeinen kausi taisi olla 2012.
Pelaamista siis 34 vuotta ja tuomarina 32 vuotta. Tuomaroinnissa oli jossain vaiheessa pari välivuotta.