Jussi Uusipaavalniemi
Aloitussivu Ylös Minä Työ Harrastukset Valokuvia ajankohtaista linkkejä

 

Aloitussivu
Ylös

Honda VFR 750F -87

Vaikka Kawalla oli ihan kiva ajella, niin silti mielessä oli jo lähes 10 vuotta pyörinyt Kaartisen Ramin VFR. Ramin pyörällä otin aikanaan tyypit ja se tuntui silloin parhaalta kolmikosta VFR, Kanasen Akin GPZ1100 ja Suokkaan Maken GPz900R. Rami ei suostunut vieläkään omaansa myymään, joten ostin tämän Helsingistä. Rami oli mukana koeajamassa marras-joulukuun vaihteen lumisateessa.

VFR on kerrassaan loistava pyörä. Se on tehty kestämään. Ostaessa tässä oli mittarissa 61 000 km ja myydessä 77 000 km. Mitään varsinaista ongelmaa ei pyörässä ollut. Pleksin vaihdoin heti touring-pleksiin ja akun jouduin vaihtamaan toisen ajovuoden keväällä. Itsellä on sen verran painoa, että kaksipäällä ei takaiskari enään jaksanut toimia kunnolla. Mietin iskarin vaihtamista, mutta se olisi ollut suhteessa kallis pyörän hintaan nähden ja päätin vaihtaa koko pyörän.

Tällä tuli ajettua Ahvenanmaalla lenkki samoin Enossa (Joensuun yläpuolella). Sen pidemmälle ei kuitenkaan tullut ajeltua. Sundbergin Villen taivuttelun jälkeen kävin jopa Ahvenistolla ja Alastarolla rata-ajoissa harjoittelemassa. Siis ajo-harjoittelua, ei kilvanajoa. Radalla huomasinkin, ettei useat kesät ja monet kilometrit mitenkään opeta mutkia ajamaan. Hitaiden ryhmässä ajaessa menee kummaltakin puolelta pyöriä ohi. Todettava on, ettei nopea pyörä tee vielä hyvää kuskia. Minut on radalla ohitettu ainakin piikillä, endurolla, harrikalla ja bemarilla. Ei sillä että nuo olisivat jotenkin huonompia pyörätyyppejä kuin omani, mutta oman käsitykseni mukaan oma pyöräni olisi varmasti osaavissa käsissä noista mahdollisesti nopein ajettava.

Ahvenistolla 26.8.2001