Jussi Uusipaavalniemi
Aloitussivu Ylös Minä Työ Harrastukset Valokuvia ajankohtaista linkkejä

 

Aloitussivu
Ylös

CBR:n nopeusmittarin vaijerin korjaus

Talvella 2002-2003 piti korjata nopeusmittarin näyttämää. Se alkoi loppukesästä oikuttelemaan ja lopuksi ei toiminut ollenkaan. Syy todennäköisesti on mittaria pyörittävässä "muovimutterissa", se oli ainakin pyöristynyt. Samalla tuli vaihdettua nopeusmittarin vaijeri.
Samaan syssyyn tuli tehtyä myös talvehtimisjutut ja tarpeelliset huollot. Öljyt ja suodatin vaihtoon, tulpat vaihtoon, ilmanputsarille riitti putsaus. Akku todennäköisesti menee vaihtoon, se oli jostain syystä joulukuussa aivan kuiva. Venttiilien säätö ja kaasareiden synkka saa jäädä kevääseen, jos niihin on tarvetta. Pitää ottaa joku tietävämpi tarkistamaan.
Nopeusmittarin vaijerin alapää on kiinni kopassa, joka peittää eturattaan. Sivussa oleva ruuvi irti ja vaijerin pää irtoaa nostamalla.
Keskellä tuo pyöreäreunaiseksi kulunut muovinen liitin. Se on siis eturatasta paikallaan pitävän mutterin ympärillä. Kun eturatas pyörii ja mutteri pyörii siinä samalla, niin silloin myös nopeusmittarin vaijeri pyörii.
Tuota keskimmäistä mutterinkantaa/pultinkantaa vasten se muovi sitten ajan saatossa kuluu. Ehkä hyvä niin, ettei tuo mutteri sitten ole pyöreä.
Uusi muovimutteri, maksoi yli 12 €, eikä saa muualta kuin maahantuojalta. Vanha lähti ihan ruuvarilla vääntämällä pois ja uusi asettui painamalla paikalleen.

 

Vika todellakin oli tuossa muovi-mutterissa. Keväällä 2003 tuli ensimmäiset kilometrit ajettua jo 19. huhtikuuta. Mittarin näyttämä toimii taas.